Hosted Exchange mailopsætning – Windows Outlook 2010

Generelt

Opsætningen af Outlook 2010 kan ske på 2 forskellige måder. De 2 måder kaldet Autodiscover og Manuel er begge beskrevet herunder. Det anbefales at prøve via Autodiscover først. Autodiscover betyder at programmet ud fra ganske få oplysninger selv får tildelt alle relevante indstillinger direkte fra serveren. Autodiscover kræver dog at der er sat en speciel “record” op på domænet. Alle nyoprettede exchange konti ved DanDomain vil have denne record, hvis domænet er hosted ved DanDomain. Ellers kan den selv oprettes, jvf instruktionerne nedenfor.

Styrer man selv sit domæne og ikke har adgang til at lave ovennævnte record, eller hvis Autodiscover metoden af andre grunde ikke kan benyttes, kan man selv manuelt indtaste alle oplysningerne jvf. guiden nederst på siden her.

Automatisk opsætning via Autodiscover

Den automatiske opsætning via Autodiscover laves efter følgende fremgangsmåde:

1. Åbn kontrol panelet via Start –> Kontrol panel
  2. Åbn funktionen Post / Mail (Afhængigt af sprog). Brug evt. søgefunktionen, eller sørg for at visningen i kontrol panelet er “listevisning”.
  3. Vinduet “Konfiguration af e-mail” åbnes nu, og her vælges “Vis profiler…“:
  4. I vinduet der åbnes vælges “Tilføj…“:
  5. TIP: Hvis du allerede har en aktiv profil som den nye konto skal lægges ind under, kan du i stedet markere den aktive profil, vælge egenskaber, e-mail-konti og så “Ny”.
  6. Indtast et valgfrit navn i feltet “Profilnavn:”, og klik “OK“:
  7. Udfyld felterne på næste skærmbillede med følgende informationer:
    Dit navn: Her tastes dit navn
    E-mail-adresse: Her tastes den fulde email adresse der skal tilknyttes profilen
    Adgangskode: Indsæt adgangskoden der er selvvalgt til email adressen
    Skriv adgangskoden igen: Bekræft adgangskoden ved at taste den igen
    Fortsæt ved at trykke “Næste >”:
  8. Afvent at onlinesøgningen (autodiscover) får tildelt de relevante indstillinger fra exchange serveren:
  9. Hvis en pop-up kommer frem og spørger om der må konfigureres serverindstillinger, markeres feltet “Spørg mig ikke om dette websted igen”, hvorefter der klikkes “Tillad“:
  10. Når de korrekte oplysninger er fundet, kan opsætningen afsluttes ved at trykke “Udfør”:
  11. Luk “Post vinduet” fra punkt nummer 3 ved at klikke “OK”, og oprettelsen af profilen er nu fuldført, og Outlook 2010 kan startes op for at foretage den første synkronisering

Skulle opsætningen via Autodiscover fejle kan der benyttes manuel opsætning.

Manuel opsætning

Den manuelle opsætning laves efter følgende fremgangsmåde:

1. Åbn kontrol panelet via Start –> Kontrol panel
  2. Åbn funktionen Post / Mail (Afhængigt af sprog). Brug evt. søgefunktionen, eller sørg for at visningen i kontrol panelet er “listevisning”.
  3. I vinduet der åbnes vælges “Tilføj…”:
    TIP: Hvis du allerede har en aktiv profil som den nye konto skal lægges ind under, kan du i stedet markere den aktive profil, vælge egenskaber, e-mail-konti og så “Ny”.
  4. Indtast et valgfrit navn i feltet “Profilnavn:”, og klik “OK”:
  5. Marker “Konfigurer serverindstillinger eller yderligere servertyper manuelt” feltet og tryk “Næste >”:
  6. Marker “Microsoft Exchange eller en kompatibel tjeneste” og tryk “Næste >”:
  7. Udfyld felterne på næste skærmbillede med følgende informationer, og fortsæt ved at trykke “Flere indstillinger…”:Server: Her tastes “dexcas1” (uden anførselstegn). BEMÆRK: det kan opleves at den ikke opretter forbindelse i første forsøg, så det kan være nødvendigt at prøve et par gangeBrugernavn: Her indtastes den fulde email adresse der skal tilknyttes profilen
  8. Under fanen “sikkerhed” skal der under netværkssikkerhed vælges Adgangskode godkendelse / Password Authentication
  9. I vinduet der fremkommer efter klik på “Flere indstillinger…” vælges fanebladet “Forbindelse”. Her markeres feltet “Opret forbindelse til Microsoft Exchange med HTTP”, og klikkes på knappen “Exchange-proxyindstillinger…”:
  10. Udfyld næste skærmbillede præcist som vist herunder, og afslut ved at trykke “OK”:
  11. Tyk “OK” på billedet du kommer tilbage til (Samme som i punkt 8)
  12. Tryk “Næste >” på billedet du kommer tilbage til (Samme som i punkt 7)
  13. Udfyld pop-up boksen der fremkommer med den fulde email adresse, samt email adressens password. Sæt evt. hak i at den skal huske koden (På engelsk “Remember my credentials), og gå videre ved at trykke “OK”:
  14. Klik “Udfør” for at afslutte guiden, og start derefter Outlook 2010 op, og afvent den første synkronisering.
  15. BEMÆRK: Når du første gang åbner Outlook, kan du blive bedt om at indtaste dit brugernavn (email adressen) samt password 1-2 gange. Dette er normalt. Endvidere kan du få vist en besked som den vist herunder. Sæt i så fald bare hak i “Spørg mig ikke om dette websted igen” og klik “Tillad”:

Opsætning af flere Hosted Exchange konti i Outlook 2010

Outlook 2010 kan, i modsætning til tidligere versioner, køre med flere sideløbende Exchange konti samtidigt.
Opsætningen af flere konti er ganske nem, og gennemgås herunder.

1. Gå til menuen filer og tryk på knappen “Tilføj konti”
  2. Herefter kan guiden for opsætning af Outlook 2010 følges, fra punkt 6.
    Når den nye konto er sat op, vil begge konti kunne ses i oversigten.