Hosted Exchange mailopsætning – Mac Mail

Generelt

Opsætningen af for Mac Mail kan ske på 2 forskellige måder kaldet Autodiscover og Manuel, og begge er beskrevet herunder. Det anbefales at prøve via Autodiscover først. Autodiscover betyder at programmet ud fra ganske få oplysninger selv får tildelt alle relevante indstillinger direkte fra serveren. Autodiscover kræver dog at der er sat en speciel “record” op på domænet. Alle nyoprettede exchange konti ved DanDomain vil have denne record, hvis domænet er hosted ved DanDomain. Ellers kan den selv oprettes, jvf instruktionerne nedenfor.

Styrer man selv sit domæne og ikke har adgang til at lave ovennævnte record, eller hvis Autodiscover metoden af andre grunde ikke kan benyttes, kan man selv manuelt indtaste alle oplysningerne jvf. guiden herunder.

Automatisk opsætning via Autodiscover

Den automatiske opsætning af Mac Mail foregår efter følgende fremgangsmåde. Hvis dit Mac Mail program allerede har en konto opsat, startes der fra punkt 1. Hvis der aldrig har været en konto opsat i programmet startes der fra punkt 3, da Mac Mail så automatisk starter en guide til opsætning af en ny konto

1. Åbn Mac Mail, og vælg i top menuen “Mail” og dernæst “Indstillinger

2. Sørg for at fanebladet “Konti” er valgt i toppen af billedet, og klik derefter “+” nederst til venstre:

3. Udfyld skærmbilledet med følgende informationer:

Fulde navn: Navnet på den person email adressen tilhører

E-postadresse: Den komplette email adresse der skal oprettes

Adgangskode: Den selvvalgt kode der er tilknyttet den specifikke email adresse

Fortsæt ved at klikke “Fortsæt

4. Mac Mail henter nu kontoens indstillinger fra DanDomains server. Dette kan tage et par minutter:

5. Når de relevante indstillinger er hentet, vises et kontoresume:

Fortsæt ved at klikke “Opret“, hvorefter Mac Mail er opsat med kontoen, og den første synkronisering foretages.

Skulle opsætningen via Autodiscover fejle kan der benyttes manuel opsætning.

Manuel opsætning

Den manuelle opsætning af Mac Mail foregår efter følgende fremgangsmåde. Hvis dit Mac Mail program allerede har en konto opsat, startes der fra punkt 1. Hvis der aldrig har været en konto opsat i programmet startes der fra punkt 3, da Mac Mail så automatisk starter en guide til opsætning af en ny konto

1. Åbn Mac Mail, og vælg i top menuen “Mail” og dernæst “Indstillinger

2. Sørg for at fanebladet “Konti” er valgt i toppen af billedet, og klik derefter “+” nederst til venstre:

3. Udfyld skærmbilledet med følgende informationer:

Fulde navn: Navnet på den person email adressen tilhører

E-postadresse: Den komplette email adresse der skal oprettes

Adgangskode: Den selvvalgt kode der er tilknyttet den specifikke email adresse

Fortsæt ved at klikke “Fortsæt

4. Mac Mail forsøger nu om indstillingerne automatisk kan hentes. Efter dette evt. har fejlet, udfyldes billedet som vist herunder:

Kontotype: Vælg “Exchange 2007

Beskrivelse: En valgfri beskrivelse af kontoen

Server til indgående post: Her tastes “www.outlookmail.dk” (uden anførselsteg)

Brugernavn: Her indtastes den komplette email adresse der skal konfigureres

Adgangskode: Den selvvalgt kode der er tilknyttet den specifikke email adresse

Indstil også: Her vælges om der også skal synkroniseres kontakter og kalender

Fortsæt ved at klikke “Fortsæt

5. Et resume af de valgte indstillinger vises nu. Tjek at der er hak i feltet “Gør konto aktiv“, og afslut opsætningen ved at klikke “Opret“, hvorefter den første synkronisering foretages:

Opsætning af flere exchange konti på samme profil/bruger

Mailprogrammet på Mac, kan køre mere flere Hosted Exchange Konti samtidigt.
Bemærk dog at funktionen er relativt ny, og derfor er det ikke muligt i ældre versioner af programmet.

Guiden her er lavet ud fra version 5.2:

1. Åbn Mac Mail, og vælg i top menuen “Mail” og dernæst “Indstillinger

2. Sørg for at fanebladet “Konti” er valgt i toppen af billedet, og klik derefter “+” nederst til venstre:

3. Følg herefter den normale guide for opsætning, fra punkt 3.
  4. Når den anden konto er opsat, vil begge kunne ses i kontooversigten på Mac-mail:

5. Herefter kan de to konti tilgås via mailprogrammet. I menuen kan man enten vælge at se de to konti samlet øverst, eller se indholdet hver for sig længere nede.
    De forskellige muligheder er markeret med rødt: