Hvordan bliver shoppen mobilvenlig?

Den 26. februar 2015 annoncerede Google at de fra 21. april 2015 ønsker at belønne websites der er mobilvenlige, ved at give dem en bedre placering end ikke-mobilvenlige websites.

For dem med interesse i at forbedre deres placering på Google efter 21. april, betyder denne udmelding at man skal sikre designet af sin webshop betragtes som værende mobilvenligt.

Det er vigtigt at pointere at Google ikke selv har meldt ud i hvilket omfang websites bliver belønnet for at være mobilvenlige (eller straffet for det modsatte).

Er min shop mobilvenlig?

Start med at finde ud af om Google vurderer din webshop til at være mobilvenlig ved at teste den i Googles mobilvenlighedstest.
Hvis ikke din shop vurderes mobilvenlig kan det skyldes flere ting som f.eks. designet der ikke er responsivt, teksten der er for lille eller links der står for tæt.

Hvad er responsivt design?

At en shops design er responsivt betyder at shoppens udseende tilpasser sig skærmens bredde.
Kunden oplever således det samme udseende af webshoppen uanset hvilken enhed den vises på (mobil, tablet, PC osv).

Hvad kan jeg gøre?

Nedenfor er en liste af ting man kan gøre for at gøre sin webshop mobilvenlig.

• Installer et responsivt design:

I en Dandomain Webshop8 findes der 4 responsive standarddesigns, der står til din rådighed i shoppens Temaer-menu.
    Disse designs kan frit installeres i din shop ved at klikke på knappen “Installer tema”.
    Det nye tema er ikke aktiveret i din shop før du vælger det som aktivt skin i Indstillinger -> Site.
    Tilpasning af skinnet er en manuel handling og vil muligvis kræve programmeringsmæssig erfaring.

• Køb et responsivt design:

Har du brug for et responsivt design, men kan du ikke finde et design der passer dig i Temaer-menuen eller vil du ikke stå for det selv?
    Så kan du vælge at kontakte en af vores mange dygtige designpartnere.
    Du kan også vælge at se på nogle af de designs der er tilgængelige i vores designkampagne.

• Køb App’en Mobilvisning:

I webshoppens Apps-menu findes en app kaldet Mobilvisning.
    Denne app aktiverer et ekstra skin der er tilpasset mobiler og aktiveres når webshoppen ses fra en mobil enhed.
    Skinnet lever op til Googles krav om mobilvenlighed og er en nem løsning, hvis tid eller økonomi ikke er til de andre løsninger.
    Ligesom ved installationen af et nyt design vil tilføjelsen af Mobilvisning muligvis kræve en manuel indsats for at tilpasse udseendet.
    Mobilvisning-App’en koster 99,-/md og kan bestilles igennem shoppens Apps-menu.