Undgå spamfiltre

Generelt

Der findes forskellige måder at få en lav spam-score på, og derved også undgå flest mulige spamfiltre når du udsender dit nyhedsbrev. Herunder er samlet 4 gode råd:

• Undgå brug af store bogstaver og specialtegn som eksempelvist %-tegn
  • Sørg for at skrive specifikt til den enkelte modtager, så alle afsendte nyhedsbreve ikke er 100 procent identiske – dvs. skriv Kære (navn på kunde) fremfor blot Kære kunde. Læs mere her om hvordan det gøres
  • Undgå at sende nyhedsbreve med flere billeder end højst nødvendigt, da spamfiltre generelt tager bedre imod mails med tekst fremfor billleder
  • Få oprettet en SPF-record, så modtagerne af dine mails kan slå op og sikre sig, at det er dig der sender disse mails og ikke en der misbruger din mailadresse. Læs mere om oprettelsen af SPF record herunder.

Oprettelse af SPF record

Når der afsendes et nyhedsbrev, kan man via en SPF record give modtageren mulighed for at lave et opslag på dit domænenavn, og derved sikre sig at du har ret til at sende via domænet. Så når du indtaster en afsender emailadresse, og denne har tilknyttet en gyldig SPF record, hjælper det sider som gmail og hotmail til at sikre sig at det fremsendte ikke er spam afsendt via en misbrugt email adresse. Derfor anbefales det kraftigt at oprette en sådan SPF record.

En SPF record skal oprettes i dit domænenavns zone-fil. Er dit domæne ikke hosted hos DanDomain, skal du ændre det hos din udbyder, eller bede dem hjælpe dig med det. Du skal bede dem eller selv gøre følgende:

Tilføj følgende TXT record i DNS for dit domæne:

v=spf1 ip4:194.150.113.0/24 ip4:194.150.112.0/24 mx:dit-domæne-navn -all

Husk at erstatte “dit-domæne-navn” med dit rigtige domæne. Hvis den email adresse du bruger som afsender i nyhedsbrevet feks hedder info@supershoppen.dk, skal SPF recorden se således ud:

v=spf1 ip4:194.150.113.0/24 ip4:194.150.112.0/24 mx:supershoppen.dk -all

BEMÆRK: Hvis du sender mails fra andre ip adresser, så som gennem en anden udbyder eller via en egen server, er det vigtigt at inkludere disse i samme SPF record.

Hvis dit domæne er hosted hos DanDomain, kræver det at du selv har adgang til at rette i din DNS, hvilket kræver en DNS hosting (kan bestilles HER). Med adgangen til DNS hostingen oprettes SPF-recorden via følgende fremgangsmåde:

• Log ind i kundecenteret, og vælg “Domæner” i menuen til venstre
  • Klik på det blå ikon mærket “D” umiddelbart til højre for domænenavnet
  • Vælg “Tilføj”
  • Udfyld som vist herunder, og afslut med “Gem & luk”. Husk at i feltet “Værtsnavn” skal du skrive dit eget domænenavn.
  • Afslut redigeringen af zonen ved at vælge “Gem & luk”:
  • Bemærk at der fra oprettelsen af SPF recorden kan gå op til 6 timer inden den er endeligt registreret rundt om i verden.