Migrering

Generelt

Maillist 2.0 er en helt ny måde at anvende en maillist på. Den nye maillist bygger på principper som sikkerhed og brugervenlighed, hvilket bevirker at det, ved første øjekast, kan virke besværligt at tilføje sine kontakter til maillister i Maillist.

Kontaker i den nye Maillist 2.0 skal, som udgangspunkt, være bekræftet af ejeren af mailadressen, derfor vil ikke bekræftede kontakter fra den gamle maillist ikke blive tilknyttet en maillist. Dette skyldes hensyn til spamrating på den nye maillist. Ikke-bekræftede mailadresser udgør større spamrisiko end bekræftede emailadresse.

Det er en god ide at tjekke de tilmeldte kontakter på de enkelte maillister inden undsendelse af nyhedsbrev.

Kontakter mangler på maillister

Der er to ting, som bevirker at kontakter ikke bliver vist på maillister efter migrering til den nye Maillist 2.0.

Den ene er at emailadressen er blacklistet, dvs. at emailadressen har returneret en svarer-ikke-mail og derved er blevet blacklistet. Denne blacklist gælder for alle brugere af Maillist 2.0, så hvis en emailadresse er blevet blacklistet på en mailliste, vil den være blacklistet for alle. Denne blacklisting vil være i 30 dage, hvorefter emailadressen ikke længere vil være blacklistet.

Den anden ting er at emailadressen ikke er blevet bekræftet af ejeren af emailadressen. Dette kan afhjælpes ved enten at blive flyttet til en server, der ikke kræver bekræftelse. Dette er ikke en løsning vi anbefaler, da det vil forstørre risikoen for at nyhedsbrevene fra den nye Maillist 2.0 vil ryge i et spamfilter. Ønskes denne løsning, kontakt DanDomain.

Den anden løsning er at eksportere kontakterne fra den gamle maillist og importere dem til den nye Maillist 2.0. Under importen sættet flueben i ‘Bekræft kontakter’.Læs mere om import i den Maillist her.