Maillister

Generelt

Administrationen af maillister sker under fanebledet ‘Maillister’. Her er det muligt at oprette, redigere og slette maillister.

Søg på maillister

Hvis man ønsker at søge efter en bestemt maillist, gøres dette ved at skrive det ord man ønsker at søge på i det markerede felt. Derefter vælger man om der skal søges på ‘Navn’ eller ‘Alle’. Tilsidst klikker man på ‘Søg’.

Opret ny maillist

Hvis man ønsker at oprette en ny maillist, klikker man på  hvorefter følgende billede kommer frem:

FELT: BESKRIVELSE:
Navn Her angives navnet på maillisten
Kræver bekræftelse Her skal der være flueben, med mindre at man har egen maillist-server
Afsender navn Det navn, som vil så som afsender af nyhedsbrevet sendt fra denne mailliste
Svar-til e-mail Den mailadresse som eventuelle svar på nyhedsbreve vil blive sendt til

BEMÆRK: DanDomain anbefaler at der på afsenderadressens domæne oprettes en såkaldt “SPF / TXT” record. Denne bekræfter ejerskabet af domænet overfor feks google, hotmail osv, og kan medvirke til at give en lavere spam-score, og dermed sikre større fremkommelighed for nyhedsbrevet. Læs mere om oprettelsen af denne record HER

Modtage fejlbeskeder Her skal sættes flueben, hvis man ønsker at modtage de fejlbeskeder, som kommer fra de kontakter, som der sendes til. Dette kan dog resultere i mange retur-mails, hvis der sendes til mange kontakter.
Tilmeldingformular Denne formular bruges ved tilmelding til maillisten. Den kan redigeres ved at klikke på den grå linie.
Besked ved tilmelding Her redigeres den besked, som bliver vist når kontakten tilmelder sig maillisten. Den kan redigeres ved at klikke på den grå linie.
E-mail bekræftelse Denne mail bliver sendt til kontakten for at denne kan bekræfte tilmeldingen till maillisten.
Den kan redigeres ved at klikke på den grå linie.
Besked ved bekræftelse Her redigeres den besked, som bliver vist når e-mailen er blevet bekræftet.Den kan redigeres ved at klikke på den grå linie.
Afmeldingsformular Denne formular bruges ved afmeldelse af maillisten.Den kan redigeres ved at klikke på den grå linie.
Besked ved afmelding Her redigeres den besked, som bliver vist når kontakten er blevet afmeldt maillisten. Den kan redigeres ved at klikke på den grå linie.
Tilmeldte kontakter Her kan man se de tilmeldte kontakter efter maillisten er oprettet.
Gem Når de andre felter er udfyldt, så klik på ‘Gem’ for at gemme maillisten.

Tilmeld emailadresse til maillist

Ønsker man at tilmelde en emailadresse til en maillist, klikkes på den maillist, emailen skal tilføjes:

Herefter klikkes på ‘Tilmeldingsformular’:

Tilsidst klikkes på ‘Se i browser’. Det er nu muligt at tilmelde en emailadresse. Dog skal ejeren stadig bekræfte at det er i orden at denne emailadresse bliver tilmeldt.

Rediger eksisterende maillist

Skal man redigere en maillist, skal der klikkes blot klikkes på den linie, med den liste, man ønsker at redigere:

Derefter kommer følgende billede frem:

FELT: BESKRIVELSE:
Maillist ID Dette skal bruges i forbindelse med DanDomains webshop.
Navn Her angives navnet på maillisten
Kræver bekræftelse Her skal der være flueben, med mindre at man har egen maillist-server
Afsender navn Det navn, som vil så som afsender af nyhedsbrevet sendt fra denne mailliste
Svar-til e-mail Den mailadresse som eventuelle svar på nyhedsbreve vil blive sendt til
Modtage fejlbeskeder Her skal sættes flueben, hvis man ønsker at modtage de fejlbeskeder, som kommer fra de kontakter, som der sendes til. Dette kan dog resultere i mange retur-mails, hvis der sendes til mange kontakter.
Tilmeldingformular Denne formular bruges ved tilmelding til maillisten. Den kan redigeres ved at klikke på den grå linie.
Besked ved tilmelding Her redigeres den besked, som bliver vist når kontakten tilmelder sig maillisten. Den kan redigeres ved at klikke på den grå linie.
E-mail bekræftelse Denne mail bliver sendt til kontakten for at denne kan bekræfte tilmeldingen till maillisten.
Den kan redigeres ved at klikke på den grå linie.
Besked ved bekræftelse Her redigeres den besked, som bliver vist når e-mailen er blevet bekræftet.Den kan redigeres ved at klikke på den grå linie.
Afmeldingsformular Denne formular bruges ved afmeldelse af maillisten.Den kan redigeres ved at klikke på den grå linie.
Besked ved afmelding Her redigeres den besked, som bliver vist når kontakten er blevet afmeldt maillisten. Den kan redigeres ved at klikke på den grå linie.
Tilmeldte kontakter Her kan man se de tilmeldte kontakter.
Gem Når de andre felter er udfyldt, så klik på ‘Gem’ for at gemme maillisten.

Slet maillist(er)

Man kan slette en enkelt maillist ved at klikke på  ud for den maillist, man ønsker at slette.

For at slette flere maillister på en gang, skal der sættes flueben ud for de maillister, som man ønsker at slette. De er disse felter, der bruges til dette:

Herefter klikker man på  og listerne bliver slettet.

Fortryd sletning af maillist

Fortryder man sletningen af en maillist, skal man klikke på .

Derefter kan man gendanne en enkel maillist ved at klikke på  ud for den maillist, man ønsker at gendanne.

For at gendanne flere maillister på en gang, skal der sættes flueben ud for de maillister, som man ønsker at gendanne:

Herefter klikker man på  og maillisterne bliver gendannet.

Statistik for maillist

Hvis man ønsker at se statistik for en maillist, skal der klikkes på . Der kan vælges periode for statistikken ved hjælp af det markerede felt:

FELT: BESKRIVELSE:
Medlemmer Det totale antal kontakter på den valgte maillist
Tilføjet Antal kontakter tilføjet den pågældende dato
Slettet Antal kontakter slettet fra maillisten den pågældene dato

Ønsker man at se nøjagtige tal for samme periode klikkes på , hvorefter følgende bliver vist:

FELT: BESKRIVELSE:
Dato Statistikken for den pågældende dato
Tilføjet Antal kontakter tilføjet den pågældende dato
Slettet Antal kontakter slettet fra maillisten den pågældene dato
Medlemmer Det totale antal kontakter på den valgte maillist