Import af kontakter

Generelt

Under import af kontakter er det muligt at oprette, opdatere og slette kontakter.

Opret/Opdatér kontakter

Ønsker man at oprette eller opdatere sine kontakter ved hjælp af en import, skal man vælge den handling, der hedder ‘Opret/Opdatér’:

Herefter vælger man sin import-fil ved at klikke på .

Så vælger man hvilken mailliste at man ønsker at oprette / opdatere kontakterne i.

Hvis disse skal bekræftes, sættes flueben i ‘Bekræft kontakter’. Gøres dette ikke, vil det ikke være muligt at sende til kontakten, uden at de bekræfter deres mailadresse.

Tilsidst klikker man på .

Slet kontakter

Ønsker man at slette kontakter ved hjælp af en import, skal man vælge den handling, der hedder ‘Slet’:

Herefter vælger man import-fil, som indeholder de kontakter, man ønsker at slette, ved at klikke på .

Tilsidst klikker man på

BEMÆRK: Filen der bruges til at slette kontakter via en import, må KUN indeholde email adressen, og ingen navn. Et eksempel på filen kunne se sådan ud:

allan@domænenavn.dk

tom@domænenavn.dk

Poul@domænenavn.dk

Eksempel på en XML import-fil

<?xml version=”1.0″ encoding=”utf-8″ ?>

<DataItems type=”Contact>
    <DataItem id=”c375134b-ecd5-43a4-a7d0-5a3625ae41d5>
        <DataField name=”Name>Anders</DataField>
        <DataField name=”Email>ap@dandomain.dk</DataField>
        <DataItems type=”Segment>
            <DataItem>
                <DataField name=”Name>Sko</DataField>
                <DataField name=”DataType>Number</DataField>
                <DataField name=”Value>40</DataField>

</ DataItem >

<DataItem>
                <DataField name=”Name>Fødselsdag</DataField>
                <DataField name=”DataType>Date</DataField>
                <DataField name=”Value>01-11-2010</DataField>

</ DataItem >

<DataItem>
                <DataField name=”Name>Name</DataField>
                <DataField name=”DataType>Text</DataField>
                <DataField name=”Value>Anders</DataField>

</ DataItem >

<DataItem>
                <DataField name=”Name>Email</DataField>
                <DataField name=”DataType>Text</DataField>
                <DataField name=”Value>ap@dandomain.dk</DataField>
            </DataItem>
    </DataItems>
</DataItem>
Denne xml indeholder også segmenter. De er dog ikke nødvendige for at importere en kontakt. Det er heller ikke nødvendigt med ‘id’.

Eksempel på en CSV import-fil

Opbygningen af en CSV import-fil er ret simpel. Et navn og en emailadresse på hver linie.

Eksempel:

Lars Larsen;lars@larsen.dk

Poul Poulsen;poul@poulsen.dk