Nedjustering af beløb (PAY)

Nedjustering bruges for eksempel, hvis en kunde har bestilt en udgået vare, eller fået en vare fjernet fra en ordre. Nedjustering foretages inden transaktionen er hævet.

BEMÆRK: Har man nedjusteret et beløb, kan man IKKE senere hæve “resten” af beløbet. Ønskes denne mulighed skal man i stedet benytte delhævning som beskrevet i punkt 1.10

Nedjustering af beløb:

1: Klik på OrdreID for den transaktion der skal nedjusteres:

2: Derefter tastes det nye og nedjusterede beløb i feltet Beløb:

3: Skal der for eksempel kun hæves 400 kroner fra kundens kort, i stedet for 500, skrives der 400 i feltet, hvorefter der trykkes Gem:

4: Man bringes nu tilbage til oversigten over nye transaktioner, hvor det nedjusterede beløb fremgår på transaktionen. Transaktionen hæves derefter som normalt, via tryk på knappen Hæv:

5: Transaktionen er nu nedjusteret og hævet, og vil ligge under Gennemførte som en transaktion på 400 kroner.