Hvad er formålet med et domæne?

Hvis man ønsker en hjemmeside på Internettet skal den ligge på en server. Alle servere på Internettet har sine egne unikke adresser i form af et tal-system kaldet ip-adresser. Eks. (10.0.0.1). Ip adresser er intet-sigende og svære at huske. Domænenavnet opsættes til at pege på ip-adressen på den servere som ens hjemmeside ligger på. Formålet med et domænenavn er at have et navn til at pege på ens hjemmeside som er nemt at huske.
Mange køber også et domænenavn for at lave e-mailadresser. Fordelen ved dette er, at man har den samme e-mailadresse så længe man ønsker det. Også selv om man skifter internetudbyder.